اصول اولیه طراحی داخلی
اصول اولیه طراحی داخلی
لازم نیست حتما طراح داخلی یا دکوراتور باشیم تا بتوانیم چیدمان مبلمان منزلمان را بصورت درست و اصولی انجام دهیم. تعدادی اصل اساسی در طراحی داخلی وجود دارد که دانستن آنها کمک بسیار زیادی به طراحی یک چیدمان بسیار خوب میکند. در حقیقت شما یک طراح داخلی یا دکوراسیون را پیدا نخواهید کرد که این اصول را نداند و از آنها تبعیت نکند. در ادامه به بیان این اصول میپردازیم و سپس شما میتوانید نگاهی به چیدمان منزلتان بیندازید و ببینید آیا این اصول را در دکوراسیون منزلتان رعایت کردهاید یا خیر.
وقتی کار طراحی داخلی انجام میدهید لازم است که به فضای خانه بصورت کلی نگاه کنید؛ مجموعهای از فضاهای متصل به هم. بنابراین بهتر است که یک سبک و تم مشترک در این فضاها اجرا شود. این جمله بدین معنا نیست که همه المان های طراحی داخلی باید یکسان باشند، بلکه بدین معناست که از المان ها و تمهایی استفاده شود که در کنار یکدیگر ترکیب خوبی را تشکیل می دهند. رنگ یکی از راههای دسترسی به این موضوع است. در حقیقت رنگ بصورت عمومی بهترین راه یکسان سازی و مرتبط کردن مجموعه فضاهاست. بطور مثال ممکن است شما سه یا چهار رنگ را انتخاب و از آنها بصورت تیره و روشن در قسمت های مختلف منزل استفاده کنید.
توازن یا بالانس
بصورت خلاصه بالانس یا توازن، به توزیع برابر اجسام در اتاق به لحاظ بصری گفته میشود. سه نوع بالانس داریم: متقارن، نامتقارن و شعاعی
بالانس متقارن معمولا در طراحیهای سنتی دیده میشود؛ همان روش سنتی قرار دادن اشیاء بصورت آیینه ای در روبروی هم.
بالانس نامتقارن روش متدوال طراحی داخلی این روزهاست. توازن به وسیله قراردادن اشیایی متفاوت، اما از لحاظ بصری هم وزن به دست میآید. بالانس نامتقارن خودمانیتر است، اما سختتر به دست میآید.
بالانس شعاعی وقتی بدست می آید که همه المان ها و وسایل در دکوراسیون داخلی، حول یک نقطه مرکزی چیده می شوند.
نقطه کانونی
یک اتاق با طراحی داخلی خوب، بسته به سایز آن، همیشه یک عدد یا بیشتر نقطه کانونی دارد. نقطه کانونی، در حقیقت نقطهای است که در ابتدای ورود به اتاق توجه شما را به خودش جلب میکند، در عین حال به گونه ای است که باعث میشود بیننده کنجکاو شده و به اطراف آن نیز نگاهی بیاندازد. شومینه یا یک تلویزیون ال سی دی بزرگ اولین مثال ها از نقطه کانونی هستند.
ریتم
در طراحی داخلی ریتم به تکرار الگوی بصری گفته میشود. برای دسترسی به این حالت در طراحی، باید به نوع تکرار، گذار و کنتراست فکر کنیم. استفاده از این مکانیزم باعث انتقال حس سیال در فضای شما می شود و نگاه مخاطب را از المانی به المان دیگر سوق میدهد.
تکرار به استفاده از یک عنصر، بیش از یک بار در فضای مورد نظر اتلاق می شود. این تکرار میتواند الگوی رنگ، بافت، خط یا هر المان دیگری باشد.
کنتراست تعریف سادهای دارد؛ قراردادن دو عنصر متضاد و مخالف یکدیگر، مانند بالشهای سیاه و سفید روی مبل از مشخصههای کنتراست است.
مقیاس و نسبت
این دو اصل در طراحی داخلی به هم وابسته هستند زیرا هر دوی آنها به اندازه و شکل وابستگی مستقیم دارند. قیاس و نسبت هر المان می تواند بر اساس مقایسه یک شیء با دیگری یا با کل فضا سنجیده شود.
رنگ
بسته به تاثیری که میخواهید در فضا ایجاد کنید، از تمهای رنگی متفاوتی استفاده میشود. برای آشنایی با اثر بخشی رنگها میبایست مطالعات کامل و دقیق تری در این خصوص داشته باشید.
پیام بگذارید