وبلاگ

هر آنچه که باید در مورد تاثیر روانشناسی رنگ در دکوراسیون بدانید!

روانشناسی رنگ در دکوراسیون

آیا تا به حال به این فکر کرده اید که چرا بعد از گذراندن وقت در فضای خنثی و کم رنگ، احساس آرامش بیشتری می کنید؟ یا بعد از حضور در یک اتاق رنگارنگ و پرانرژی، انرژی دریافت می نمایید؟ این احتمالا تا حد زیادی به روانشناسی رنگ در دکوراسیون ( ارتباط بین احساسات و رنگ ما ) بر می گردد، و تأثیر زیادی در طرح های مبانی طراحی داخلی دارد.

روانشناسی رنگ ابزاری قدرتمند برای طراحی داخلی است که بیش از هر عامل دیگری بر روح اتاق تأثیر می گذارد. سایه های مختلف احساسات خاصی را برمی انگیزد، بنابراین، هنگام انتخاب رنگ ها، مهم است که نوع فضایی که می خواهید ایجاد کنید را در نظر بگیرید و اینکه کدام رنگ ها به شما کمک می کند تا به این هدف برسید. خواه قصد افزودن مجموعه عجیب و غریب رنگ یا تزئین کل اتاق خود را دارید، با کمک ما تاثیر روانشناسی رنگ در چیدمان منزل را کشف کنید:

تاثیر پذیری روح ما از اطرافمان و محیط پیرامونی ما بسیار زیاد است.در دنیا همه ی اشیا دارای رنگ هستند و این رنگ ها هستند که می توانند روحیه ی ما را بصورت شگفت انگیزی تغییر دهند. ما برای دسته رنگ ها نیز نامگذاری های متفاوتی ایجاد کرده ایم : رنگ های شاد، غمگین، ملایم، روح افزا و …. این ها همگی نشان دهنده ی ارتباط روح ما با رنگ هاست.

ما در طول روز به مکان های مختلفی از جمله منزل، اداره، فروشگاه، باشگاه و … می رویم که هرکدام دکوراسیون های متفاوتی دارند این مبحث بلند و طولانی در قالب رنگ شناسی روانشناسی آمده است. ما با توجه به هر دکوراسیون و هر رنگ می توانیم بگوییم در چه مکانی قرار داریم و از آنجا چه انرژی خواهیم گرفت. پس بهتر است قبل از خرید هر چیزی یک رنگ اصلی را انتخاب کنیم، ما در این مقاله به شما کمک می کنیم تا با توجه به محیز مورد نظرتان رنگ مورد نظرتان را انتخاب کنید.

اثرات استفاده از رنگ های شاد در دکوراسیون خانه

استفاده از رنگ در چیدمان منزل اهمیت بسیار بالایی دارد؛ در حقیقت رنگ جالب‌ ترین جنبه دکوراسیون داخی است، زیرا طیف گسترده ای دارد. از رنگ دیوارها گرفته، تا مبلمان و پرده و انواع کاناپه راحتی و حتی اجزای ریز و کوچک. هرکدام از اینها می‌ توانند در حد و اندازه خود، تاثیرگذار باشند. روانشناسی خصوصیات رنگ ها در این باره به شما کمک خواهد کرد.

طراحان، برای پیاده‌ سازی دکوراسیون، امروزه به سلیقه و روحیات ساکنین آن خانه بیشترین توجه را می‌نمایند. هر کدام از ما، تمایلات مختلفی به رنگ‌ های مختلف داریم و این نقطه علاقه مندی، راهنمای خوبی برای انتخاب مجموعه رنگ فضای زندگی مان است.

اگرچه باید این نکته را مد نظر داشته باشیم که صرف علاقه به رنگ‌ های مختلف و استفاده باری به هرجهت از آنها ممکن است نتیجه خوبی در پی نداشته باشد. برای اینکه هر دو قسمت سلیقه و هارمونی مورد توجه قرار گیرد لازم است اندکی از روانشناسی رنگها بدانیم. داشتن دانش در این زمینه هم به ما کمک خواهد کرد که از ترکیباتی استفاده کنیم که هم متناسب با نیاز آن فضا هستند، هم هارمونی و جذابیت محیط را حفظ می‌کنند.

پیشنهاد می کنیم مقاله بهترین رنگ برای خانه های کوچک را حتما مطالعه نمایید.

روانشاسی رنگ استفاده از رنگ های شاد در دکوراسیون منزل

رنگ های شاد و اثرات هر کدام

  • رنگ زرد

زرد در صدر رنگ های شاد قرار دارد. این رنگ، رنگ مثبت‌ اندیشی، نور و شفافیت، شادی و وضوح ذهنی است. استفاده از رنگ زرد باعث افزایش تفکر خلاق، واضح و خوش‌ بینانه می‌ شود. همچنین زرد در کم‌کردن افسردگی نیز نقش دارد.

  8 ایده دکوراسیون بهاری منزل جدید و شیک

رنگ زرد گرمای نور خورشید را می گیرد و باعث ایجاد مثبت می شود. این یک گزینه عالی برای آشپزخانه ها، اتاق های ناهار خوری و حمام ها است، جایی که انرژی بخش و پذیرای افراد است. سایه های طلایی را بچسبانید و با استفاده از آن گوشه های تاریک خانه خود را روشن کنید تا احساس نور و فضای بیشتری ایجاد کنید.

  • رنگ سبز

سبز رنگ آرامش‌ بخش و طبیعت است؛ سبز به معنای تعادل، استراحت و صلح و تاثیرات آرام‌بخشی و کاهش استرس آن به وضوح قابل دیدن است. یکی از بهترین راه‌ها برای اضافه کردن رنگ سبز به خانه، استفاده از گیاهان سرسبز در منزل است.

ترکیب کیفیت تقویت کنندگی رنگ آبی و خوش بینی رنگ زرد، سبز تقریباً برای هر اتاق در خانه مناسب است. این افکار: تعادل، رشد و ترمیم را در روانشناسی رنگ تحریک می کند. این رنگ بلافاصله دنیای طبیعی را به ذهن متبادر می کند، و رها سازی ذهن را تشویق می کند اما گرمای کافی برای ارتقای راحتی و کنار هم جمع شدن را دارد.

  • رنگ قرمز

در بخش روانشناسی رنگ، شدیدترین رنگ، قرمز، سطح انرژی اتاق را افزایش می دهد و آدرنالین را پمپاژ می کند. قرمز ارتباط مستقیمی با انرژی و توان زیاد دارد. قرمز سیگنال‌های شجاعت، جاه طلبی و قدرت را به مغز ما می‌فرستد.

همچنین رنگ تند و تیز آن باعث می‌شود هوشیاری و سرعت عمل تحریک شود؛ رنگ قرمز به افزایش اعتماد به نفس نیز کمک نموده و همچنین بعنوان محرک اشتها عمل می‌کند، بنابراین رنگ مناسبی برای آشپزخانه محسوب نمی‌شود؛ در صورتی که افرادی به رنگ قرمز حساسیت داشته باشند، ممکن است در آنها سیگنال خشم و عصبانیت تحریک شود.

جاه طلبی، عمل و قدرت اراده همه خصوصیاتی هستند که به این رنگ نسبت داده می شوند، به همین دلیل رنگ قرمز گزینه مناسبی برای دفاتر خانه و فضاهای خلاق است. در اتاق نشیمن یا ناهار خوری، رنگ قرمز مردم را به هم نزدیک می کند و مکالمه را تحریک می کند. در یک سالن ورودی، باعث ایجاد اولین احساس قوی و صمیمانه می شود.

پیشنهاد می کنیم جهت خرید مبل چستر به ویترا مبل مراجعه نمایید.

روانشاسی رنگ آبی در چیدمان و دکوراسیون منزل

  • رنگ آبی

آبی آرامش و استراحت را به ارمغان می‌ آورد؛ این رنگ در حالت کلی، رنگ بسیار محبوبی شناخته می‌ شود. آبی بر روی بی‌ خوابی تاثیر مثبت دارد و با القای حس ریلکسی و آرامش می‌ تواند خواب راحتی را به ارمغان بیاورد.

با استفاده از رنگ آبی می توان بیش‌فعالی در کودکان را به حالت تعادل نزدیک‌ تر نمود. لازم به ذکر است که استفاده از رنگ آبی در آشپزخانه، می تواند باعث بی‌ اشتهایی و کم‌ غذایی شود. اعتقاد بر این است که رنگ آبی یکی از قوی ترین طیف ها در روانشناسی رنگ، فشار خون و تنفس کُند و ضربان قلب را کاهش می دهد.

  ایده‌ های دکوراسیون و چیدمان پذیرایی ال کوچک و بزرگ

رنگ های عمیق و جسورانه در ایجاد احساس اعتماد به نفس موثر هستند و با ویژگی هایی مانند وفاداری، اعتماد، صلح و موفقیت ارتباط دارند. این رنگ آرامش بخش و آرام قلمداد می شود، اغلب برای اتاق خواب ها و حمام هایی توصیه می شود که می خواهید به واسطه آنها محیطی آرام بخش ایجاد کنید.

  • رنگ بنفش

بنفش با تحریک منطقه حل مسأله در مغز، به بهبود تفکر کمک می‌کند و باعث افزایش خلاقیت، شهود و توانایی‌ های هنری می شود. استفاده بیش از حد از رنگ بنفش ممکن است باعث ایجاد حس ناامنی شود.

بنفش با طیف وسیعی از احساسات مثبت از عمق و خلاقیت تا خیال و اَشرافیت همراه است. این یک جذابیت سلطنتی و تجملاتی را نشان می دهد. از آن در اتاق خواب و راهرو خود استفاده کنید. بنفش رنگ تاثیرگذاری است.

  • رنگ نارنجی

نارنجی رنگی گرم، دعوت‌کننده و شاد است. استفاده از این رنگ باعث تحریک احساسات و ارتباطات لذت بخش می‌شود. همچنین عواطف را به شدت پررنگ و تحریک می‌کند. این رنگ، رنگ بسیار مناسبی برای فضاهایی است که در آنها نیاز به تعامل و رابطه داشتن احساس می‌شود.

روانشناسی رنگ در چیدمان منزل

  • رنگ های خنثی

سایه هایی مانند سیاه، خاکستری، سفید و قهوه ای برای پالت طراح داخلی حیاتی هستند. برجستگی آنها در انعطاف پذیری آنها است. خاکستری یکی از آن رنگ های همه کاره است که می تواند گرم یا سرد باشد و احساس آرامش و امنیت را برانگیزد. بی طرفی رنگ سیاه به آن کیفیت ایمن در برابر شکست می بخشد و ظرافتی را ایجاد می کند که منجر به قدرت، درام و رمز و راز می شود.

عاقلانه انتخاب کنید

در حقیقت تمامی رنگ ها زیبا بوده و هر رنگی در فضای خودش کاربردی است. یکی از نکات مهم در انتخاب رنگ این است که فقط بر اساس علاقه و سلیقه ی شخصیتان انتخاب نکنید. زیرا شما ممکن است زمان زیادی را در آن فضا باشید و این رنگ می تواند اثراتی را بر روی روحیه ی شما بگذارد، نباید این اثرات مخرب باشد و روحیه ی شما را آزار دهد. مثلا اگر شما فردی پر انرژی و ماجراجو هستید از رنگ های تند و اگر فردی آرام هستید از رنگ های خنثی و ملایم استفاده کنید. شما باید پیش از هر اقدامی نیز رنگ مورد نظرتان را به اصطلاح با وسایل موجود ست کنید مثلا ممکن است شما یک خانه ی تازه خریده باشید اما دیوار های آن آبی باشند شما ناچارید رنگ های وسایل را با آبی ست کنید مگر اینکه قصد تغییر رنگ را داشته باشید و بخواهید از نو دیوار ها را رنگ بزنید.

  ۱۶ ایده دیزاین و دکوراسیون اتاق خواب پسرانه شیک

امیدواریم که پست ما به شما کمک کرده باشد تا روانشناسی رنگ را بهتر درک کرده باشید. همچنین شما می توانید مقاله ای را تحت عنوان انتخاب رنگ در دکوراسیون داخلی مطالعه فرمائید.

برخی از سوالات رایج:

اثرات روانشناسی رنگ در دکوراسیون منزل چیست؟

استفاده از رنگ در چیدمان منزل اهمیت بسیار بالایی دارد؛ در حقیقت رنگ جالب‌ ترین جنبه دکوراسیون داخی است، زیرا طیف گسترده ای دارد. از رنگ دیوارها گرفته، تا مبلمان و پرده و انواع کاناپه راحتی و حتی اجزای ریز و کوچک. هرکدام از اینها می‌ توانند در حد و اندازه خود، تاثیرگذار باشند. روانشناسی خصوصیات رنگ ها در این باره به شما کمک خواهد کرد.

از نظر روانشناسی رنگ مشکی در دکوراسیون داخلی نشانه چیست؟

از نظر روانشناسی رنگ مشکی در دکوراسیون داخلی نشانه ی قدرت، ظرافت و مرگ می باشد. در کشور ما و بسیاری از کشور های دیگر از رنگ مشکی در سوگواری و عزاداری ها استفاده میشود. برای همین استفاده ی بیش از حد از این رنگ در خانه باعث افسردگی و دپرسی می شود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *