انواع چوب
شناسایی انواع چوب و کاربرد آنها می تواند برای انتخاب بهترین چوب بسیار مفید باشد. چه در حال ساخت چیزی از چوب هستید و چه از آن برای انتخاب مبلمان چوبی بهره می برید، این لیست ارائه شده از چوب شما را در این راه یار می کند.
قبل از اینکه بخواهیم درباره چوب های مورد استفاده در اصول اولیه طراحی داخلی صحبت کنیم، بهتر است درباره سه نوع اساسی چوب آگاهی داشته باشید: این سه نوع عبارتند از: چوب های نرم، چوب های سخت، و چوب های صنعتی:
- چوب های نرم
چوب های نرم، چوب و الواری است که از درختان مخروطی فرآوری می شود. درختان مخروطی که از نظر علمی با نام Gymnosperms شناخته می شوند، درختان سوزنی شکل هستند که مخروط تولید می کنند. نمونه هایی از انواع چوب های نرم رایج که در کارهای نجاری، ساختمانی و مبلمان استفاده می شود می توان به کاج، سرو، صنوبر و سرخ درخت اشاره نمود.
آیا چوب های نرم از چوب های سخت، نرم تر هستند؟
برخلاف تصور رایج، نامگذاری چوب نرم به دلیل نرمی آن نیست. تمایز بین چوب های سخت و نرم چندان ارتباطی با نرمی یا سختی کار با یک چوب ندارد. بسیاری از چوب های سخت وجود دارد که نرم تر از چوب های نرم هستند.
از چوب های نرم چه استفاده ای می شود؟
اکثر چوب های نرم، محکم هستند و معمولاً در بسیاری از کاربردهای ساختمانی استفاده می شوند. صنوبر و کاج معمولاً در مراکز بازسازی خانه به فروش می رسند. این چوبها اغلب در قالب بندی ساخت و سازهای جدید و همچنین ساخت سازه های سبک کاربردی استفاده می شوند.
بسیاری از این چوب ها، به دلیل توانایی مقاومت در برابر پوسیدگی و حشرات معروف هستند. این باعث می شود درختانی مانند سرو و چوب قرمز برای پروژه های خارجی، مانند تزئینات و مبلمان فضای باز، ایده آل باشند.
اگر دوست دارید از چوب در دکوراسیون منزلتان استفاده کنید تا گرمای بیشتری به خانه ببخشید، مقاله بهترین دکوراسیون چوبی داخل منزل نکات خوبی برای شما دارد.
- چوب های سخت
از هر درختی که سوزن یا مخروط تولید نمی کند، تهیه می شوند. این درختان معمولاً به عنوان درختان برگریز شناخته می شوند که از نظر علمی بیشتر به عنوان آنژیوسپرم شناخته می شوند. چوب های سخت درختانی هستند که برگ و بذر تولید می کنند.
گونه های چوب سخت شامل بلوط، افرا، گیلاس، چوب ماهون و گردو است. گونه های چوب سخت همیشه لزوماً قوی تر از چوب نرم نیستند و بسیاری از آنها به دلیل الگوهای زیبا و مشخص دانه های چوب شناخته می شوند.
همچنین برخی از چوب های سخت، مانند بامبو و نخل از نظر علمی به عنوان تک لپه شناخته می شوند و اغلب به این ترتیب طبقه بندی می شوند. بامبو و پالم می توانند در دسته بندی بعدی چوب های صنعتی قرار بگیرند.
پیشنهاد می کنیم جهت استعلام قیمت مبل راحتی به ویترا مراجعه نمایید.
- چوب های صنعتی
محصولات ساخته شده از نوع سوم چوبی که ممکن است با آن روبرو شوید چوب های صنعتی است. چوب صنعتی به طور طبیعی در محیط وجود ندارد و با فرآوری تولید می شود. این تخته ها به طور کلی با چوبی ساخته می شوند که برای داشتن برخی از خصوصیات یا ویژگی ها دستکاری می شوند.
این محصولات که به آن چوب کامپوزیت نیز گفته می شود، غالباً از چوبهای زائد کارخانه ها ساخته می شوند. چوب های صنعتی اغلب برای تولید محصول چوبی از طریق مواد شیمیایی یا فرآیند حرارتی تهیه می شود.در صورت تمایل برای مشاهده و خرید نیمکت چوبی می توانید بخش مربوطه در سایت مراجعه نمایید.
از انواع چوب های صنعتی رایج به تخته سه لا، تخته رشته جهت دار، تخته فیبر با تراکم متوسط و تخته کامپوزیت می توان اشاره کرد. روکش های چوبی نیز بعضی اوقات می تواند به عنوان چوب مهندسی طبقه بندی شود، زیرا اغلب باید از طریق تکنیک های برش خاص یا اتصال قطعات به یکدیگر برای دستیابی به اندازه خاص یا الگوی دانه های چوب، دستکاری شود.
اکنون که این سه نوع اصلی چوب را فهمیدیم، آماده هستیم که درباره انواع مختلف چوبی را که ممکن است با آن روبرو شوید و بیشتر مورد استفاده قرار دهیم را بررسی نمایید.
از چه چوبی برای طراحی داخل خانه استفاده کنیم؟
چوب یکی از ابتدایی ترین و قدیمی ترین مصالح برای ساخت و ساز به شمار میرود. همه ما خانه ها یا کلبه های چوبی را دیدهایم و شاید دوست داشته باشیم درون خانههایی با این سبک زندگی کنیم.
لازم است بدانید چوب تنها متریالی است که از منبع قابل تجدید به دست می آید و برای مناطق زلزله خیز بسیار مفید است. البته پر واضح است که این ماده، علیرغم قابل تجدید بودنش، گران هم هست.
از خانه های کوچک تا بزرگ”]چوب متریالی مناسب، برای طراحی داخلی نیز محسوب میشود، زیرا به علت خاصیت ارتجاعی آن، فرسایش کم و کندی دارد. در نتیجه از آن میتوان برای مبلمان یا کف پوش استفاده نمود.
همچنین ظرفیت حرارتی چوب به نوعی است که نوسان دمایی کمتری به نسبت دیگر متریالها در آن صورت میگیرد. کفپوش های چوبی به ندرت در زمستان آنقدر سرد می شوند که نتوان بدون پاپوش بر روی آنها راه رفت، همانطور که در تابستان نیز دمای متعادلی دارند.
انواع چوب بسته به نیاز شما میتوانند در انواع دکوراسیون داخلی استفاده شوند. آیا قصد استفاده از چوب در مبلمان منزل را دارید یا یک گلدان چوبی لازم دارید؟ ممکن است بخواهید قاب پنجرههای منزلتان از چوب باشد؛ یک تابلوی چوبی نیز، المان دیگری است که در طراحی دکوراسیون خانه شما ممکن است به کار رود. حتی شما می توانید با دیدن عکس انواع چوب بهترین مدل و انواع آن را برای طراحی داخل خانه خود استفاده کنید.
- روکش چوبی
روکش چوبی به لایه نازکی از چوب با ضخامت یکسان گفته میشود که به دو نوع طبیعی و مصنوعی تقسیم می شوند. این نوع روکش ها بیشتر بر روی نئوپان، فیبر یا ام دی اف چسبانده می شود که در ساخت کابینت، درب و اجسامی از این دست کاربرد دارد.
- چوب های دست دوم
چوب هایی که ظاهراً به درد خاصی نمی خورند و ممکن است شما آنها را دور بیندازید یا گوشه انباری برای چهارشنبه سوری نگه دارید؛ استفاده از این چوب ها روش مناسبی برای استفاده از چوب در دکوراسیون منزل، تغییر و زیباسازی آن، بدون صرف هزینه زیاد هستند.
یکی از راه ها چسباندن این چوب ها به یک قسمت از دیوار منزل و تفکیک آن از باقی دیوارهاست. همچنین میتوان روی این چوبها رنگ آمیزی یا نقاشی انجام داد. اگر حال و حوصله بیشتری داشته باشید گلدان یا ظرف چوبیای نیز از آنها به دکوراسیونتان اضافه خواهد شد. پیشنهاد می شود درباره انواع مصنوعات چوبی بخوانید.
کاربرد چوب های مختلف
- چوب بلوط: برای پارکت، کفپوش و همچنین برای سقف مناسب است.
- چوب راش: مناسب برای روکش، مبل و پارکت
- چوب افرا: مناسب برای ساخت رویه میزها، کفپوش و روکش، مبلمان و دیوار؛ همچنین چوب مناسبی برای کنده کاری و ظریف کاری به شمار میرود.
- چوب ملچ: مناسبت ترین چوب برای روکش سازی؛ همچنین می توان از آن برای خراطی پایهها و نردهها استفاده کرد.
- چوب گردو: چوبی ست بسیار زیبا و خوش نقش و نگار؛ قابلیت رنگپذیری و کندهکاری بسیار بالایی دارد و برای هنرهای دستی چوبی مانند معرق بسیار مناسب است. از این چوب برای ساخت مبلمان گران قیمت و پارکت استفاده میشود. انواع چوب گردو که در طبیعت به چشم می خورند، عبارتند از: آفریقایی، برزیلی، چوب گردو سفید، انگلیسی و کارائیب.
- چوب توسکا: از این چوب بیشتر برای اسکلت مبلمان و انواع کاناپه استفاده میشود.
- چوب چنار: برای وسایل تزئینی و مبلمانی که نیاز نیست وزن بالایی را تحمل کنند استفاده میشود.
- چوب ساج: از این چوب برای کارهای دستی و هنری مثل ساخت مجسمه های چوبی استفاده میشود.
- چوب گلابی: چوب مقاومی است که در قاب سازی و ساخت ادوات چوبی کاربرد دارد.
- چوب سرو: چوبی سبک و قابل رنگ آمیزی است که برای پوشش داخلی دیوارهای داخل ساختمان بسیار مناسب است.
لازم به ذکر است که از میان انواع چوب موجود، چوبهایی که در ایران بیشتر برای صنعت مبلمان به کار می روند عبارتند از: افرا، ملچ، زبان گنجشک، گردو، راش، گلابی و گیلاس.
سوالات متداول:
انواع چوب کدامند؟
چوب های نرم، چوب های سخت، چوب های صنعتی، و…
کاربرد چوب های مختلف چیست؟
چوب بلوط:برای پارکت، کفپوش و همچنین برای سقف مناسب است، چوب راش: مناسب برای روکش، مبل و پارکت، چوب افرا: مناسب برای ساخت رویه میزها، کفپوش و روکش، مبلمان و دیوار؛ همچنین، چوب مناسبی برای کندهکاری و ظریفکاری به شمار میرود، چوب ملچ: مناسبت ترین چوب برای روکشسازی؛ همچنین می توان از آن برای خراطی پایهها و نردهها استفاده کرد و…
مممنون خوب بود